Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Surimi muffins
AllerHande december 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
bak
surimiflakes
à 125 g
▢
200
g
zelfrijzend bakmeel
▢
1
zakje
bakpoeder
▢
100
g
gemalen belegen kaas
zakje à 150 g
▢
2
theelepel
kerriepoeder
▢
2
eieren
▢
100
ml
zonnebloemolie
▢
200
ml
visbouillon
van tablet
▢
2
bosuitjes
in ringetjes
▢
1
zakje
koriander
verse 15 g, fijngehakt
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Van surimi 16 schuine plakjes snijden voor garnering.
Rest van surimi fijnhakken.
In kom bakmeel mengen met bakpoeder, kaas en kerrie.
Eieren, olie en bouillon erdoor roeren tot glad beslag ontstaat.
Fijngehakte surimi, bosui en koriander erdoor scheppen.
Beslag in 16 ingevette muffinholtes of cakevormpjes scheppen.
Boven op beslag plakje surimi leggen.
In midden van oven muffins in ca. 25 minuten goudbruin en gaar bakken.
Uit oven nemen en (iets) laten afkoelen.
Muffins uit vormpjes nemen en op schaal zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins
/
Hapjes
/
Vis
/
Zeevruchten