Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Haring in dillesaus
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
bakje
krielaardappels
duobak 700 g
▢
zout
▢
2
zakjes
sperziebonen
à 250 g
▢
3
pakjes
maatjesharingen
à 2 stuks
▢
1
zakje
dille
verse à 15 g
▢
10
g
boter
of margarine
▢
2
bekertjes
créme fraîche
à 125 ml
Instructies
Krieltjes met wat zout gaar koken.
Sperziebonen met zout in ca. 7 minuten beetgaar koken.
Haringen van staartjes ontdoen en schuin in stukjes snijden.
Dille fijnknippen.
Boter verhitten en uitjes (uit pakjes) ca. 1 minuut fruiten.
Crème fraîche verwarmen.
Haring en dille toevoegen en even doorwarmen.
Saus eventueel op smaak brengen met zout.
Sperziebonen mengen met uitjes en op smaak brengen met zout.
Haring in roomsaus serveren met krieltjes en sperziebonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland