Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Reuzengehaktschijf met boontjes
Snel te maken.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
400
g
rundergehakt
▢
1
ei
▢
2
eetlepel(s)
tomatenketchup
▢
4
eetlepel(s)
paneermeel
▢
5
eetlepel(s)
margarine
▢
1
zak
krielaardappels
450 g
▢
600
g
sperziebonen
Instructies
Gehakt met ei, tomatenketchup, zout, peper en paneermeel mengen en er platte schijf van vormen.
In kleine koekenpan 2 eetlepels margarine verhitten.
Gehaktschijf er plat inleggen, pan afdekken en aan beide kanten 8 minuten gaarbakken.
Intussen in koekenpan rest van margarine verhitten en krieltjes in 12 minuten bruinbakken, af en toe omscheppen.
Boontjes schoonmaken en in 4 minuten halfgaar koken.
Boontjes laten uitlekken en nog 2 minuten met aardappels meebakken.
Gehaktschijf in 4 punten snijden en met aardappeltjes en boontjes serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met wat extra tomatenketchup.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland