Mix de margarine en suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg vervolgens de eieren toe en klop alles goed door elkaar.
Meng het resterende citroensap door de kwark.
Voeg dit kwarkmengsel toe aan het margarine-suikermengsel en spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel erdoor.
Vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.
Schep het beslag in de vorm en strijk het glad.
Verdeel de appelpartjes over het beslag en bestrooi met de geschaafde amandelen.
Meng de suiker met kaneel en strooi dit mengsel over de appels.
Bak de appelkwarktaart in ongeveer 50 minuten gaar en goudbruin.
Serveertips:
Experimenteer gerust door rozijnen, abrikozen, walnoten of rabarber aan het appelmengsel toe te voegen.
Na het bakken kun je de taart bestrijken met verwarmde abrikozenjam voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Meng na eigen idee wat rozijnen, abrikozen, walnoten, rabarber door het
appelmengsel. Na het bakken de appelkwarktaart bestrijken met wat verwarmde
abrikozen jam.