Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Lauwe linzensalade met geroosterde paprika
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
gedroogde linzen
▢
6
eetlepel(s)
olijfolie extra vierge
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
1
eetlepel(s)
gedroogde Provençaalse kruiden
▢
1
grote
rode paprika
in brede repen
▢
250
g
knolselderij
geschild en in kleine blokjes
▢
½
citroen
geperst
▢
1
theelepel
scherpe mosterd
bijv. Dijon
▢
1
kleine
rode ui
fijngesnipperd
▢
75
g
rucolasla
in stukken gescherud
▢
100
g
blauwaderkaas
bijv. Danish blue
▢
1
grote
gele paprika
Instructies
Ovengrill voorverwarmen.
Linzen in ruim kokend water met wat zout in 20-25 minuten beetgaar koken.
In kom olie mengen met knoflook, kruiden, zout en peper.
Op bakblik of in ovenschaal paprikarepen omscheppen met 2 eetlepels van kruidenolie.
Paprika's 10 cm onder hete grill schuiven en in 6-8 minuten gaarroosteren; regelmatig omscheppen.
Knolselderij in ruim kokend water met wat zout en 1 eetlepel citroensap in 3-4 minuten zachtjes gaarkoken.
In zeef laten uitlekken.
Linzen afgieten.
In kom rest van citroensap en kruidenolie met mosterd tot dressing kloppen.
Ui, knolselderij en linzen erdoor scheppen en even laten staan.
Rucola over vier borden verdelen.
Linzensalade in midden erop scheppen.
Paprikarepen erover verdelen en kaas erboven verbrokkelen.
Nog wat peper erboven malen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met donker volkorenbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Groenten
/
Kaas
/
Lunch