Gekruide Arabische Kippannenkoeken met Champignons en Olijven
Een verrassende draai aan de traditionele pannenkoeken: hartige, gekruide Arabische pannenkoeken gevuld met sappige kip, champignons en olijven. Deze smaakvolle creatie brengt het beste van de Arabische keuken naar jouw ontbijt- of lunchtafel.
Mix alle ingrediënten voor de pannenkoeken goed door elkaar.
Laat het beslag 1 uur rusten en bak dunne pannenkoeken totdat het beslag op is.
Houd ze apart.
Voor de vulling: Snijd de kipfilets in kleine blokjes en hak de uien fijn.
Verhit olijfolie in een pan, bak de kipstukjes en ui aan tot ze goudbruin zijn.
Maal de gepelde tomaten en knoflook in een keukenmachine en voeg het toe aan de gebakken kip en ui.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Af en toe roeren.
Voeg zout, peper, kerriepoeder, champignons en groene olijven toe aan de saus.
Verwarm alles goed door en voeg op het laatst de fijngehakte verse koriander toe.
Roer goed door en zet het vuur uit.
Schep lepels van de vulling in het midden van elke pannenkoek en rol ze op.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de gevulde pannenkoeken in een ovenschaal, bestrooi eventueel met geraspte kaas en verwarm de pannenkoeken 10-15 minuten in de oven tot ze lekker knapperig zijn.
Serveer deze hartige pannenkoeken als een smaakvolle traktatie voor een Arabisch geïnspireerde brunch of lunch!