Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehakt knodel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
g
gehakt
▢
1
eetlepel(s)
gesnipperde ui
▢
½
theelepel
zout
▢
1
mespuntje
peper
▢
1
mespuntje
nootmuskaat
▢
1
mespunt
marjolein
voor het deeg:
▢
1
kop
zelfrijzend bakmeel
▢
½
theelepel
zout
▢
1
ei
▢
4
eetlepel(s)
water
Instructies
Meng ui, zout, peper, nootmuskaat en marjolein door het gehakt.
Meng het zout door het zelfrijzend bakmeel in een kom, maak een holletje in het midden.
Breek daarin het ei en voeg het water toe.
Kneed het tot een stevig deeg.
Rol het op een met bloem bestoven werkoppervlak uit tot een dunne lap.
Snijd er ronde lapjes uit met een middenlijn van ongeveer 5 centimeter.
Leg een schepje gehakt in het midden van elk lapje.
Vouw de randen naar boven en druk de uiteinden goed dicht.
Het na het snijden overgebleven deeg kun je gerust weer uitrollen en nog een paar lapjes van
snijden.
Breng een flinke pan met water (met wat zout) aan de kook en schep de balletjes erin.
Als ze naar boven komen zijn ze gaar.
Schep ze er dan voorzichtig uit met een schuimspaan.
Leg ze op een verwarmde schaal.
Ze worden nog lekkerder als je er wat gesmolten boter overheen giet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met tomatensaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Hongarije