Neem een grote kom en los daarin de suiker en gist op in het warme bier.
Laat dit mengsel 5 minuten staan.
In een andere kom meng je 1125 gram bloem, cheddar kaas, melkpoeder, zout en mosterdpoeder.
Roer het bloemmengsel door het gistmengsel en blijf roeren tot je een zacht deeg hebt.
Bestrooi een glad werkoppervlak met bloem en leg het deeg erop.
Kneed het deeg tot het glad en elastisch is, dit duurt ongeveer 10 minuten.
Voeg extra bloem toe als het deeg te kleverig is.
Verdeel het deeg in 2 of 4 delen en vorm er mooie ronde broden van.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broden erop, zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar liggen vanwege het rijzen.
Bestrijk de broden met eiwit en strooi sesamzaad erover.
Maak kruiselings 1/2 centimeter diepe inkepingen met een scherp mes.
Dek de broden af met een schone theedoek en laat ze rijzen op een warme, tochtvrije plaats gedurende ongeveer 1 1/2 uur, totdat de broden in volume zijn verdubbeld.
Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C.
Bak de broden in 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit smaakvolle pittige Cheddar Aardappelbrood als een heerlijk bijgerecht of als basis voor verrukkelijke sandwiches!