Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Aardappelbootjes met Kaas en Ham
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
grote
aardappels
▢
1
rauw ei
▢
3
sjalotjes
fijngehakt
▢
Een scheutje
slagroom
▢
4
augurkjes
in kleine stukjes
▢
100
g
jonge kaas
in blokjes
▢
100
g
achterham
in kleine stukjes
▢
2
eetlepels
fijngehakte peterselie
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Was de aardappelen en kook ze in de schil tot ze net gaar zijn.
Leg de gekookte aardappelen nog 5 tot 10 minuten in een matig warme oven om de schil goed droog en stevig te maken.
Snijd ondertussen de gepelde sjalotjes, augurkjes, kaas en ham in kleine stukjes.
Snijd de aardappels doormidden en hol de helften uit boven een flinke schaal.
Bewaar de lege helften van de schil.
Voeg het ei, sjalotjes, augurkjes, kaas, ham, peterselie, een scheut opgeklopte slagroom, peper en zout toe aan de aardappels.
Meng alles met een vork goed door elkaar en prak het geheel fijn, maar niet helemaal tot puree.
Vul elke aardappelschilhelft royaal met het mengsel, tot ongeveer 2 cm boven de rand van de schil.
Plaats de gevulde aardappelbootjes in een voorverwarmde oven op 180ºC totdat de bovenkant begint te bruinen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke gevulde aardappelbootjes als smakelijk bijgerecht en geniet van de verrassende combinatie van kaas, ham en kruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch