Leg in het midden van het bakblik een rond schijfje en bedek de bodem met aardappelschijfjes.
Bekleed de rand van het blik met dunne aardappelschijfjes; één laag is voldoende.
Doe de overgebleven aardappelschijfjes in een kom en voeg zout, peper en gesmolten boter toe.
Meng goed.
Giet het aardappelmengsel in het bakblik en druk zachtjes aan.
Vouw de opstaande rand naar binnen en giet de resterende gesmolten boter erover.
Bedek het geheel met aluminiumfolie en schuif het in de voorverwarmde oven.
Laat het 1½ uur garen.
Haal het bakblik uit de oven, verwijder de folie en zet het terug in de oven.
Bak nog ongeveer 50 minuten, totdat de aardappelcake mooi bruin van kleur is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappelcake als bijgerecht of als een unieke toevoeging aan je maaltijd. De lage oventemperatuur zorgt voor een langzame en gelijkmatige garing, waardoor de aardappels hun smaak optimaal behouden.