Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelen met ham en prei
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
aardappelen
▢
1
middelgrote
prei
▢
125
g
achterham
▢
1
ei
▢
1½
dl
melk
▢
75
g
oude Goudse kaas
geraspt
▢
Zout
▢
Peper uit de molen
▢
1
mespunt
nootmuskaat
▢
2
eetlepels
paneermeel
▢
20
g
boter
Instructies
Schil de aardappelen, spoel ze grondig in koud water en dep ze droog met keukenpapier.
Rasp ze vervolgens grof.
Maak de prei schoon, gebruik alleen het witte en lichtgroene deel, snijd het in dunne ringen en spoel ze goed in ruim koud water.
Laat de prei uitlekken op een zeef.
Hak de ham in grove kruimels.
Klop in een kom het ei los en voeg melk, een beetje zout en peper toe.
Meng in een grote kom de geraspte aardappelen, prei en ham luchtig door elkaar.
Voeg de helft van de geraspte kaas, zout, peper en nootmuskaat toe.
Meng alles opnieuw luchtig.
Doe het mengsel in een beboterde ovenschaal.
Schenk het ei-kaasmengsel erover en bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas.
Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en plaats deze in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.
Laat het gerecht gedurende 50 minuten bakken.
Verwijder 12 minuten voor het einde van de baktijd de deksel of folie.
Strooi paneermeel over het gerecht en verdeel kleine stukjes boter hier en daar over het oppervlak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de aardappelschotel met ham en prei als een smakelijk bijgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland