Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse stamppot met slavinken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
kruimige aardappelen
▢
300
g
worteltjes
▢
200
g
sugar snaps
▢
300
g
tuinerwten
▢
150
ml
halfvolle melk
▢
4
slavinken
▢
4
eetlepels
tomatensaus
▢
5
eetlepels
boter
▢
zout
▢
peper
Instructies
Aardappelen schillen en in stukken snijden, 20 minuten gaar koken.
In koekenpan 4 eetlepels boter verhitten en slavinken bakken.
Bak de slavinken 18 minuten
Keer de slavinken af en toe om.
Sugar snaps schoonmaken.
Worteltjes in stukken snijden en 6 minuten beetgaar koken.
Laatste 3 minuten de sugar snaps en tuinerwten meeverwarmen.
Verwarm de melk.
Aardappelen fijnstampen en met warme melk en de rest van de boter puree van maken.
Schep nu de nu de groente door de puree.
Stamppot op smaak brengen met peper en zout.
Haal nu de slavinken uit de pan.
Voeg nu 50 ml water en de tomatensaus aan het bakvet toe.
Aanbaksel losroeren en even laten koken.
Server nu de stamppot met slavinken en tomatenjus.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt ook andere soorten vinken gebruiken. (runder - blindevink)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Nederland