Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel witlofsoufflé
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
witlof
▢
Luchtige aardappelpuree voor 4 personen
▢
60
g
boter
▢
1
knoflookteentje
uitgeperst
▢
6
eetlepels
room
▢
3
eieren
wit en geel apart
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Maak de witlof schoon en verwijder de harde kern.
Snijd de lof in dunne reepjes.
Bak de knoflook kort in de boter en voeg dan de witlof toe.
Laat dit 10 minuten zachtjes smoren.
Meng de witlof, room, eierdooiers, zout en peper door de luchtige aardappelpuree.
Klop de eiwitten stijf en spatel die voorzichtig door het mengsel.
Beboter een soufflévorm (vorm met rechte wand) en schep het mengsel erin.
Leg hier en daar een klontje boter bovenop.
Bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 30 minuten, totdat de soufflé gerezen en goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappel-witlofsoufflé!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch