Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Sinaasappelkoek
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
springvorm
Ingrediënten
▢
175
g
boter
of margarine
▢
200
g
suiker
▢
4
eieren
▢
1
pakje
vanillesuiker
▢
1
sinaasappel
geraspte schil ervan
▢
300
g
bloem
▢
2
tl
bakpoeder
▢
1
sinaasappel
sinaasappelglazuur:
▢
150
gr
poedersuiker
▢
3
el
sinaasappelsap
▢
oranjesnippers
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Roer de zachte boter met suiker, eieren, vanillesuiker en geraspte sinaasappelschil tot een schuimige massa.
Meng bloem en bakpoeder en voeg het al kloppend bij de schuimige boter.
Vet een springvorm in, bestrooi hem met paneermeel en doe het beslag erin.
Bak de koek 60 minuten.
Verwijder direct na het bakken de rand van de vorm en prik gaatjes in de koek. Sprenkel er het sap van 1 sinaasappel over.
Als het sap ingetrokken is met sinaasappelglazuur bestrijken en garneren met oranjesnippers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Koek