Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken vis uit Georgië
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
aubergine
▢
zout
▢
olie
▢
2
filets
vis
van stevige á 200 g: zeebrasemrode snapper, barbeel, karper of forel
▢
peper
▢
zout
▢
bloem
▢
2
eetlepels
rode ui
gesnipperde
▢
1
teen
knoflook
▢
2
dl
granaatappelsap
van een vuurrode of 1 dl ingedikt sap uit fles met 1 dl water (Turkse winkel)
▢
1
rood pepertje
gesnipperd zonder pit
▢
2
eetlepels
basilicum
fijngesneden
▢
2
eetlepels
koriander
fijngesneden
Instructies
Snijd de aubergine in plakken en bestrooi die met wat zout.
Laat ze een Halfuurtje staan, spoel ze dan af en droog ze heel goed af.
Bestuif De filets met peper, zout en bloem en bak ze in de olie aan weerszijden bruin en knapperig (± 20 minuten totaal).
Bak de plakken aubergine in een bodempje olie aan weerszijden bruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Leg de aubergine rondom de vis en houd het geheel warm.
Laat het granaatappelsap met het pepertje en de uisnippers tot de helft
inkoken en breng op smaak met zout.
Lepel iets daarvan op het allerlaatst over de vis en strooi de kruiden erover.
Geef de rest van de saus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eet dit gerecht liefst met lavasj (een dunne broodsoort).
Maar het kan ook met pita of Libanees platbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Georgië