Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Peste cu ardei si paradais
Moldavische viscasserole
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
witvisfilets
karper, snoek, itte koolvis of heilbot
▢
1
rood pepertje
▢
peper
▢
zout
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
1
kleine
rode paprika
▢
1
teen
knoflook
▢
1
dl
witte wijn
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
prei
▢
100
g
blanke champignons
▢
4
eetlepels
dragon
gehakte
▢
2
eetlepels
dille
gehakte
▢
4
romatomaten
zonder vel en pit
▢
100
g
verkruimelde Brinza
feta
▢
mamaliga
Instructies
Meng de vis met het fijngesneden pepertje zonder pit, peper, zout, de olie en het citroensap.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maal de paprika in de blender met de knoflook en de wijn fijn.
Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak de prei in ringen en de champignons in plakjes.
Doe de paprikasaus erbij en laat het vocht verdampen.
Dep de vis zeer goed droog.
Leg hem in een passende vorm en schep er het paprikamengsel over.
Bak het gerecht een kwartier middenin de oven.
Schep de kruiden over de vis en verdeel er de in vieren gesneden tomaten en de verkruimelde kaas over.
Zet de schaal onder een gloeiende grill tot de kaas licht kleurt.
Geef er mamaliga bij:
Breng op laag vuur¼ l water met 1 eetlepel boter en½ theelepel zout aan de kook.
Strooi er al roerend 75 g grof maïsmeel in en kook hier onder geregeld roeren in een kwartier een brij van.
Doe de brij in beboterd schaaltje en keer dat.
Eet de brij warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis
Land van herkomst
Moldavië