Laat de zalm uitlekken en verwijder graten en vellen.
Klop de eieren los.
Smelt de boter.
Stamp de aardappels fijn.
Prak de zalm, de dille, het zout, de versgemalen peper, de helft van de losgeklopte eieren en de gesmolten boter door de aardappels.
Maak met vochtige handen ballen ter grootte van pingpongballen van dit mengsel en druk ze plat.
Wentel deze dikke koekjes eerst door de bloem, vervolgens door losgeklopt ei en ten slotte door het paneermeel.
Bak ze in hete zonnebloemolie snel aan beide kanten lichtbruin en knapperig.
Laat ze even uitlekken op keukenpapier en dien meteen op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
• Maak in plaats van borrelhapjes 4 grotere viskoekjes. Serveer dit voorgerecht met een frisse, groene sla.• In plaats van zalm uit blik kan voor dit gerecht ook tonijn uit blik worden gebruikt.• Voeg aan de fijngemaakte aardappels behalve tonijn en de in het recept genoemde ingrediënten ook nog een eetlepel fijngehakte zongedroogde tomaatjes toe.