Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Belgische nasi goreng
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
kopjes
rijst
gewassen
▢
10
Kopjes
water
▢
½
eetlepel
zout
▢
½
versnipperde
ui
Voor de vulling:
▢
1
versnipperde
wortel
▢
1
versnipperde
ui
▢
1
takje
selder
versnipperd
▢
boter
▢
2
eetlepels
olie
▢
½
kg
mosselen
gewassen
▢
100
gr
Sint-Jacobsvruchten
kleine rauwe / diepvries
▢
100
gr
scampi's
gepelde rauwe / diepvries
▢
12
steurgarnalen
▢
1½
dl
droge witte wijn
▢
peper
▢
zout
Voor het garnituur:
▢
enkele blaadjes
selder
▢
8
schijfjes
komkommer
Instructies
Breng de rijst met het water aan de kook.
Doe er de versnipperde ui en het zout bij en laat hem in 12-18 minuten gaar koken.
Verfris:
Stoof de wortel, de ui en de selder in een klontje boter en de olie in de pan of in de wok.
Doe er de mosselen, de Sint-Jacobsvruchten, de scampi's en de steurgarnalen bij.
Roer 4-6 minuten met een houten spatel en haal dan alles uit de pan.
Blus met de witte wijn en spatel er de rijst in.
Warm even op en voeg dan de zeevruchten toe.
Warm nog 1 minuutje op en kruid.
Werk de pan af met de selder en de komkommer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Rijst
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België