1scheutje Worcestersauceer zijn vegetarische varianten te koop
50gspekflinterdun gesneden
Instructies
Doe het meel, de eieren en het zout in een kom.
Sla voeg vervolgens zeer grondig en ferm de melk met een houten lepel door het meel.
Voeg dan zoveel water toe, tot een glad en taai deeg is ontstaan. Tijdens het vele telkens omhoog kloppen van het deeg moet er lucht worden ingesloten.
Laat dit deeg minstens 1 uur, liever een hele dag tot rust komen.
Pas dan spek, ham en worst in kleine blokjes snijden, de kruiden fijnsnijden en erdoor kloppen.
De snijbietbladen kort in kokend water blancheren, eruit nemen en in ijswater laten schrikken.
Afhankelijk van de grootte kunnen de bladen moeten worden gehalveerd.
Laat ze op een theedoek drogen.
De rolletjes moet maximaal zo groot als een duim worden. Neem daarvoor met een (grote) dessertlepel een schep van het deeg en leg dit midden op een blad.
Vouw eerst de zijkanten erover en wikkel dan de andere einden er omheen.
Leg de rolletjes (met de naad naar beneden) dicht naast elkaar in een brede platte pan, waarin eerst 2 à 3 eetlepels olijfolie zijn verhit.
Giet er wat bouillon over en breng dit aan de kook.
Laat ongeveer 10 min. op een laag vuur gaar stoven.
Intussen voor de saus de uien in boter zacht bakken, niet bruin laten worden.
Bouillon en room toevoegen en een kwartier zachtjes laten sudderen.
Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat, Cayennepeper, citroenschil en de Worcestersauce.
Pureer met een staafmixer en voeg naar smaak ng wat citroensap toe.
Snij de spek in dunne reepjes en bak ze knapperig.
Schik de capuns op borden, schenk de saus er versierend omheen en strooi er wat knapperige spekjes over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Engadiner = uit het Inndal, Graubünden.Serveer dit met vers brood of aardappelen met een lepel van de kostelijke saus.