Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip kerrie kokos met mango en gember
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
Conimex Kip Kerrie Kokos
maaltijdpakket
▢
400
g
kipfilet
▢
1
mango
▢
1
stukje
verse gember
ca. 5 cm
▢
1
komkommer
▢
Conimex Wok Olie
▢
1
zak
gemengde wokgroenten
400 g
Instructies
Kook de rijst (uit het pak) in 15 minuten gaar.
Afgieten.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
Schil de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes.
Schil de gember en rasp fijn.
Was de komkommer, halveer deze en snijd de helften in plakjes.
Meng de dressingmix (uit het pak) met 1½ dl koud water en meng met de komkommer.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok de kip 5 minuten.
Voeg de groenten en de gember toe en wok nog 2 minuten.
Voeg 3 dl koud water en de kerrie sausmix (uit het pak) toe.
Goed roeren en 3 minuten zachtjes laten koken.
Blokjes mango erdoor scheppen en 1 minuut mee warmen.
Verdeel de kip kerrie over de borden, schep de rijst en de komkommersalade ernaast en bestrooi met de geraspte kokos (uit het pak).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Ketjap Asin en de vertrouwde Sambal Oelek in plaats van zout en peper op tafel.
Variatietip:
Voeg in plaats van wokgroenten, 2 in reepjes gesneden paprika's en 50 g gebroken sperzieboontjes toe (5 minuten wokken).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Oosters
Extra aanwijzing
Snel te maken