Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Sannie’s Rundereepjes wokgerecht
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
gram
runderreepjes
▢
1
zak
Cambodjaanse wokgroente
(400 gram)
▢
250
gram
champignons
in blokjes
▢
2
handjes
lente ui ringen
▢
2
eetlepels
witte sesamzaadjes
▢
Voor de marinade:
▢
1
rode peper
klein gesneden
▢
3
teentjes
knoflook
geplet en klein gehakt
▢
3
eetlepels
ketjap medja
of 2 manis en 1 asin
▢
1
eetlepel
oestersaus
▢
1
eetlepel
gembersiroop
▢
1
eetlepel
bruine basterdsuiker
▢
1
eetlepel
witte wijn azijn
▢
1
eetlepel
mirin
Japanse rijstwijn
▢
½
eetlepel
sambal oelek
mag ook meer of minder, net hoe je smaak is
▢
2
eetlepels
sesamolie
▢
peper
naar smaak
▢
zout
naar smaak
Instructies
Meng de ingrediënten voor de marinade, doe de runderreepjes erbij en laat minimaal 2 uur marineren (liefst wat langer).
Bak de runderreepjes in de marinade even kort.
Schep de runderreepjes uit de marinade en zet even apart.
Bak in detzelfde marinade de champignons en de lente ui ringen een paar minuten en voeg de wokgroente toe.
Roerbak even een pasar minuutjes op hoog vuur, doe de runderreepjes er weer bij en roerbak dit nog 1 tot 2 minuutjes op hoog vuur.
Schep op een bord met rijst, woknoedels of bami en bestrooi het gerecht met wat witte sesamzaadjes.
Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland