Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken kippenvleugeltjes met paprika
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
24
kippenvleugeltjes
van biologische kippen
▢
1
rode paprika
▢
1
groene paprika
▢
1
cm
gemberwortel
▢
2
tenen
look
▢
4
stengels
bosui
lente-ui of pijpajuin
▢
arachideolie
▢
Shaoxing rijstwijn
Voor de marinade:
▢
½
theelepel
zout
▢
lichte sojasaus
▢
½
theelepel
zwarte peper
▢
2
theelepels
maïzena
▢
1
losgeklopt eiwit
▢
1
theelepel
sesamolie
Voor de saus:
▢
1
dl
kippenbouillon
▢
2
eetlepels
oestersaus
▢
1
eetlepel
donkere sojasaus
▢
1
theelepel
suiker
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Spoel de kippenvleugeltjes onder koud stromend water af en dep ze droog.
Bedek ze met de marinade, dek ze af en zet ze in de koeling.
Meng alle ingrediënten voor de saus, dek af en zet in de koeling.
Versnijd de paprika's in reepjes van ½ cm dik en snijd ze zo lang mogelijk.
Hak de look en de gember fijn.
Snijd de bosui in stukjes van ± 2 cm, inclusief zoveel mogelijk van het groen.
Giet de gemarineerde vleugeltjes door een zeef en laat ze uitlekken.
Giet de marinade weg.
Zet alle ingrediënten klaar en binnen handbereik.
Verhit de wok op hoog vuur tot hij begint te roken.
Giet een paar lepels arachideolie in de wok.
Als de olie walmt, doet u de kippenvleugeltjes in de wok.
Roerbak 2-3 minuten vol energie.
Neem de wok van het vuur en schep de vleugeltjes over in een bord met keukenpapier.
Giet de meeste olie uit de wok en verwarm opnieuw.
Voeg de gember en de look toe en roerbak 30 seconden.
Voeg de reepjes paprika toe en roerbak 1 minuut.
Blus af met de rijstwijn.
Schep om en voeg de bosui toe.
Warm goed door en voeg opnieuw de kippenvleugeltjes toe.
Meng alles goed, voeg de saus toe en warm opnieuw al roerbakkend door.
Schakel het vuur uit.
Het gaarproces stopt haast onmiddellijk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Schep alles op een voorverwarmde schotel of direct op voorverwarmde borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
België