Kook 1 kilo aardappels, schil ze en wrijf ze fijn.
Plaats deze aardappelmassa op een houten bord.
Voeg 1 ei, bloem en zout toe.
Meng het met uw handen tot een stevige bal.
Gebruik zo min mogelijk bloem voor de beste smaak.
Verdeel de bal in 4 of 5 kleinere ballen en rol deze uit tot lange worstjes.
Snijd deze worstjes in stukken van ongeveer 2 cm.
Dit zijn de Gnocchies.
Breng een pan met water aan de kook.
Gooi een paar Gnocchies in het kokende water en kook ze tot ze aan de oppervlakte komen.
Haal ze er direct uit en leg ze op een warme schaal.
Smelt in een klein pannetje wat boter.
Voeg een beetje nootmuskaat toe.
Giet dit over de Gnocchies en serveer direct.
Aan tafel kan er nog wat geraspte Parmezaanse kaas over gestrooid worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voeg verse kruiden, zoals basilicum of peterselie, toe voor extra smaak en kleur. Serveer de Gnocchi als bijgerecht of als hoofdgerecht met een groene salade.