Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gentse kegels
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gr
boter
▢
2
eetlepels
rum
▢
1
mespunt
zout
▢
250
gr
zelfrijzend bakmeel
▢
1
ei
▢
2
eetlepels
water
Instructies
Vermeng de boter, het zout en de rum.
Zeef het bakmeel en maak in het midden een kuiltje.
Leg nu het mengsel in een kuiltje en meng alles onder elkaar tot een vast deeg is ontstaan.
Vorm van dit deeg kegels van ± 5 cm grootte.
Klop het ei met het water los en bestrijk de kegels hiermee.
Beboter een bakblik en bak de kegels 20 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Nagerecht
Land van herkomst
België