Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Gemberkoek
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
pond
bloem
▢
snuifje
bakpoeder
▢
snuifje
zout
▢
2
ons
suiker
▢
2
ons
boter
▢
1
ei
▢
gember
▢
gemberstroop
Instructies
Laat de boter smelten tot hij een beetje bruin wordt [in het bakblik].
De suiker in een kom doen, de gember erbij voegen met 1 a 2 lepels gemberstroop.
De boter op de suiker gieten, goed roeren.
De bloem erin doen en ¾ van het geklopte ei erdoor tot dat het een bal vormt.
Terug laten glijden in het bakblik, uitdrukken en ruiten erop trekken.
Het ¼ ei erover strijken.
Oven heet maken, dan op ¾ zetten.
Het baksel ongeveer 20 minuten in de oven zetten, als het dan bruin geworden is nog 10 minuten erin laten op hoogste stand.
Eruit halen en meteen een deksel op het blik leggen.
Laten afkoelen met het deksel erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek