Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Gemberkoek 2
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
ons
patentbloem
▢
3
ons
bruine basterdsuiker
niet de donkerste soort
▢
1
theelepel
piment
of gemberpoeder,
▢
1
theelepel
kruidnagelpoeder
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
2
deciliter
lauwe melk
▢
sukade
fijn gesneden
▢
gember
fijn gesneden
Instructies
Een deksel van een groot Verkade biscuits blik invetten en met paneermeel bestrooien.
Oven voorverwarmen.
Alle ingrediënten doorelkaar roeren. [Bloem met bakpoeder zeven].
Op het laatst de lauwe melk erbij doen.
Vorm [deksel] mee vullen en dadelijk in de oven die men op half draait.
Ongeveer 20 a 30 minuten bakken.
Dit hangt van de oven af. ’t Eerste kwartier niet in de oven kijken.
De koek moet ongestoord kunnen rijzen.
Laten afkoelen op treef.
De koek laat zich aardig versieren.
Eerst glazuur aanbrengen wanneer de koek bekoeld is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland