Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Marsepein van Onbekende Auteur v3
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
amandelen
▢
500
gram
poedersuiker
▢
1 ½
ei
▢
2
druppels amandelessence
▢
1
theelepel
oranjebloesemwater
Instructies
Breng de amandelen in water aan de kook, giet ze af, pel ze, was ze en
droog ze. (Of koop blanke amandelen).
Maal of rasp de amandelen in een amandelmolen of op de rasp van de foodprocessor
fijn.
Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker, het eiwit, de amandelessence en
het oranjebloesemwater.
Maal het mengsel nogmaals en vorm het tot een samenhangend mengsel.
Laat dit, verpakt in folie, 1 dag rusten.
Kneed de marsepein voor de verwerking nog een keer door, zodat het soepel
wordt (kneed er eventueel nog een beetje losgeklopt eiwit door).
Vorm figuurtjes van de marsepein.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Snoepgoed
Feestdagen etc
Sinterklaas