Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Banketletter 2
Porties:
20
stukjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450
gram
bladerdeeg
▢
500
gram
amandelspijs
▢
1
ei
▢
een ingevette bakplaat
Instructies
Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een rechthoek van ± 30 x 30
cm.
Snijd de deeglap in tweeën en plak ze aan elkaar (tot 15 x 60 cm).
Vorm de amandelspijs tot een rol van 55 cm.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de amandelspijs op de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs.
Plak de deegnaad en de zijkanten met water vast en vorm de rol met de
deegnaad naar beneden op de bakplaat tot een letter S.
Bestrijk het deeg met ei en bak het in het midden van de oven in ± 35
minuten goudbruin en gaar.
Lekker met warme bisschopswijn! (zie het recept).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Feestdagen etc
Sinterklaas