Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koffie roomijs met kriekensaus en Brugse kletskoppen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
laag metalen bakje
, om ijs in te vriezen
Ingrediënten
▢
½
vanillestokje
▢
½
liter
melk
▢
2½
dl
slagroom
▢
1
eetlepel
oploskoffie
▢
5
eidooiers
▢
150
gr
basterdsuiker
▢
225
gr
suiker
+ 1 eetlepel
▢
75
gr
amandelen
gemalen
▢
75
gr
bloem
▢
75
gr
boter
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
2
dl
Belgisch bier
La Chouffe *1
▢
1
pot
kersen
op siroop
Instructies
Koffie-roomijs:
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Breng de melk met de slagroom, de koffie en het vanillemerg aan de kook.
Klop de eidooiers met de basterdsuiker schuimig en klop de kokende melk er in delen door.
Schenk het mengsel in een pan en laat het op laag vuur al roerend binden ,laat het niet koken.
Zeef het mengsel en laat het onder regelmatig roeren snel afkoelen.
Doe het over in het ijsbakje en laat het in de diepvriezer in ± 6 uur bevriezen; roer
tussentijds 2 maal door.
Brugse kletskoppen:
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakplaat in.
Vermeng 225 gr suiker, de amandelen, de bloem, de boter en het bakpoeder.
Vorm er kleine balletjes van en leg die met ± 10 cm tussenruimte op de bakplaat.
Bak ze in 10-15minuten in het midden van de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
Kriekensaus:
Breng het bier met de rest van de suiker aan de kook en laat het ±5 minuten zachtjes koken.
Laat de kersen uitlekken en voeg ze toe.
Laat de saus goed heet worden.
Schenk de warme kriekensaus in een coupe, schep er bolletjes ijs op en garneer met een kletskop.
*1 of gebruik krieken- of framboisebier.
Notities / Tips / Wijnadvies
*1 of gebruik krieken- of framboisebier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
IJs
/
Nagerecht
Land van herkomst
België