Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Luikse wafels echt Belgisch
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wafelijzer
Ingrediënten
▢
100
gr
boter
▢
40
gr
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
1
snuf
zout
▢
1
middelgroot
ei
▢
4
eetlepels
melk
▢
250
gr
zelfrijzend bakmeel
▢
100
gr
kandijsuiker
bruine fijne
▢
olie
om in te vetten
Instructies
Roer de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout schuimig en meng het ei en de melk erdoor.
Zeef het bakmeel Boven een kom, meng het beetje bij beetje door het botermengsel en kneed dit met de kandijsuiker tot een deeg.
Vorm 6 bolletjes van het deeg.
Laat het wafelijzer ,op middelhoge temperatuur heet worden en vet het in met olie.
Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe het wafelijzer dicht.
Bak de wafel in ± 1½ minuut bruin.
Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze.
Vet het ijzer tussentijds in met olie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Gebak
/
Nagerecht
Land van herkomst
België