Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pladijsreepjes met dille
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gr
pladijsreepjes
▢
1
citroen
▢
2
dl
droge witte wijn
▢
2
dl
water
▢
1
laurierblaadje
▢
25
gr
boter
▢
25
gr
bloem
▢
2
dl
verse room
▢
1
theelepel fijngehakte
dille
▢
100
gr
grijze garnalen
Instructies
Kruid de visreepjes en schik ze in een beboterde vuurvaste schotel.
Besprenkel ze met het citroensap en overgiet ze met de witte wijn.
Versier met een laurierblaadje en zet de schotel in een op 200°Cvoorverwarmde oven.
Haal de visreepjes dan uit de oven, maar houd ze warm.
Bereid voor de saus een blonde roux met boter en bloem, leng die aan met het kookvocht en laat enkele minuten warm worden.
Haal de bereiding van het vuur en voeg er de room, de dille en de garnaaltjes aan toe.
Giet de saus over de pladijsreepjes en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
België