Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Uienconfituur
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
rode uien
▢
boter
▢
600
gr
poedersuiker
▢
rode wijn
▢
sherryazijn
▢
peper
▢
zout
▢
2
soeplepels
rozijnen
Instructies
Snijd de uien in ringen, stoof in wat boter en kruid ze met peper en zout.
Voeg er de suiker en de rozijnen bij en bevochtig met rode wijn tot de uien net onder staan.
Sluit de pan en laat ± 30 minuten zacht koken.
Schenk er een flinke scheut azijn bij en laat nogmaals ± 30 minuten zacht koken, maar nu zonder deksel.
Laat de confituur afkoelen en doe hem in jampotten.
Notities / Tips / Wijnadvies
In de koelkast kunt u deze confituur lang bewaren. lekker bij pâté, koud wit vlees, kip, kalkoen en bij een royale snede ham.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
België