Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pâte Sucrée
sweet shortcrust pastry / zoet zandgebak
Porties:
1
grote taart
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
125
g
boter
▢
75
g
poedersuiker
▢
275
g
bloem
▢
1
ei
▢
1
snufje
zout
Instructies
Voor een grote taart of 12 tartelettes.
Meng in een mixerkom de suiker en de boter tot een homogene massa.
Voeg het ei toe en mix opnieuw.
Voeg de bloem en het zout toe en mix tot een homogeen deeg.
Verdeel het deeg over de taartbodem of de tartelettes (invetten hoeft niet bij anti aanbaklaag).
Prik met een vork een paar maal in de bodem en bedek die met bakpapier.
Blindbak het deeg 10 min. op 200 °C in een oven.
Het deeg is nu voorgebakken.
Vulling:
Voor een vulling die gebakken moet worden, zolang bakken als voor de vulling nodig is.
Voor een koude vulling (b.v. chocolade ganache, banketbakkersroom), bak het deeg nog 10 min. op 180 °C zonder blindbakvulling.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Gebak
Land van herkomst
Frankrijk