Verhit een mengsel van 2 eetlepels olie en 2 eetlepels boter in een braadpan en braad de varkensrollade hierin om en om aan.
Temper het vuur, doe er het takje rozemarijn, de helft van het bier en de bouillon bij en laat de rollade, onder af en toe keren, ruim 1 uur zacht stoven.
Neem de rollade na de stooftijd uit de braadpan en houd hem warm.
Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen, snijd het vruchtvlees in niet te kleine blokjes en
bak die om en om in een koekenpan met 2 eetlepels boter.
Verwijder het takje rozemarijn.
Laat het stoofvocht inkoken, roer de rest van het bier door het stoofvocht en verwarm het ± 5 minuten goed.
Roer tenslotte de slagroom door het stoofvocht en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rollade in plakken en verdeel die, samen met de saus, over de voorverwarmde borden.
Garneer de plakken met fijngehakte bieslook en leg de warme blokjes appel eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er aardappelpuree en gestoofde groene kool of broccoli bij en drink er een goed gekoeld glas Saison 1900 van brouwerij Lefèbvre bij.