Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vlaamse eierkroketjes
Porties:
16
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
7
eieren
▢
40
gr
boter
▢
75
gr
bloem
▢
1¾
dl
melk
▢
75
gr
beenham
fijngesneden
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
nootmuskaat
▢
paneermeel
▢
frituurolie
Instructies
Vulling:
Kook 5 eieren in ± 7 minuten hard, pel ze en hak ze fijn.
Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend 2 minuten garen.
Voeg al roerend de melk in delen toe tot een dikke gladde saus is ontstaan.
Roer er het gehakte ei, de ham, zout, peper en nootmuskaat door.
Spreid het mengsel op een platte schaal uit en laat het afgedekt in de koelkast ± 3 uur opstijven.
Kroketjes:
Snijd de vulling in 12-16 delen en vorm er met natte handen kroketjes van.
Klop 2 eieren los.
Wentel de kroketjes door het paneermeel, haal ze door het ei en wentel ze weer door paneermeel.
Verhit de frituurolie tot 180°C en bak in de olie steeds 4 kroketjes tegelijk goudbruin.
Laat de kroketjes op keukenpapier uitlekken en serveer ze met een takje peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met
mosterdsaus
.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hapjes
/
Koude Hapjes
/
Snack
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België