Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vlaamse hemel en aarde
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr
aardappelen
▢
350
gr
appelen
▢
1
stukje
citroenschil
▢
100
gr
ontbijtspek
▢
1
ui
fijngehakte
▢
2
eetlepels
boter
▢
4
plakken
bloedworst
▢
¾
dl
melk
▢
zout
▢
peper
▢
nootmuskaat
Instructies
Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze met weinig water in ± 15-20 minuten gaar.
Schil de Appels,snijd ze in schijfjes en kook ze ±10 minuten in ½dl water met de citroenschil.
Snijd het ontbijtspek in stukjes en bak die in een droge koekenpan in ± minuten uit.
Voeg de ui toe en bak die ± 10 minuten zachtjes mee.
Bak de bloedworst in de boter in 5-10 minuten knapperig.
Kook intussen de melk.
Pureer de aardappelen en roer de melk erdoor.
Verdeel de appels in kleine stukjes en meng die door de puree.
Breng op smaak met weinig zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de aardappel-appelpuree over de borden en leg de worst ernaast.
Schep het spek en de ui op de puree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
België