Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vlaamse kabeljauw met spek
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
kabeljauwfilet
400 gr diepvries
▢
zout
peper
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
4
sjalotjes
▢
3
eetlepels
boter
▢
2
dl
witbier
Hoegaarden
▢
100
gr
ontbijtspek
▢
1
blikje
cocktailgarnalen
200 gr, Deep Blue
▢
1
zakje
vis-dillesaus
Knorr
Instructies
Laat de vis iets ontdooien, snijd hem in 4 gelijke stukken en wrijf die in met zout, peper en mosterd.
Pel de sjalotjes en snijd ze in ringen.
Smelt 1 eetlepel boter in een braadpan en fruit de sjalotjes in ±3 minuten lichtbruin.
Voeg de stukken vis toe en leg op elk stuk een klontje boter.
Schenk het bier erbij en laat de vis afgedekt in ± 20 minuten zachtjes gaar stoven.
Snijd intussen het ontbijtspek in smalle reepjes en bak die in een droge koekenpan nog net niet knapperig.
Spoel in een zeef de garnalen met koud water af en laat ze uitlekken.
Bereid de vis-dillesaus met water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en roer er de garnalen door.
Verdeel de sjalotjes over de borden, schep de saus eromheen, leg de stukken vis erop en schep op elk stuk vis 1 eetlepel spekjes.
Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Vis
/
Vlees
Land van herkomst
België