Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vlaamse osselapjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr
runderlapjes
platte niet te grote
▢
75
gr
boter
▢
250
gr
uien
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
volle eetlepel bloem
▢
¾
liter
licht bier
of Gueuze Lambiek
▢
azijn
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
suiker
▢
peper
▢
zout
▢
nootmuskaat
Instructies
Bak het vlees en de in dunne ringen gesneden uien in de hete boter lichtbruin.
Strooi de bloem erover en voeg al roerend het bier en de overige ingrediënten toe.
Doe het vleesmengsel over in een natgemaakte Römertopf,
Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 200°C en stoof het gerecht in ± 2 uur gaar en mals.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien op met gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België