Kook de rijst met de melk en de opengesneden vanillestok in de oven op 150-180°C 1-1½ uur.
Verwijder als de rijst gaar is, de vanillestok en roer de nog warme rijst onder de suiker.
Laat dit afkoelen.
Maak banketbakkersroom:
Breng de melk met de suiker aan de kook.
Klop het maïszetmeel los met 2 eidooiers, voeg een klein beetje kokende melk bij de eidooiers en voeg dit mengsel dan al roerend bij de melk.
Laat even doorkoken.
Laat bij voorkeur afkoelen in een koudwaterbad en roer af en toe.
Verdeel intussen het bladerdeeg in 2 delen en rol het dun uit.
Bestrijk 2 taartvormen ,22 cm diameter met boter en bekleed ze met het deeg.
Roer de afgekoelde gele room met 1 eidooier glad en meng hem onder de rijst. Schep het mengsel in de vormen en bak 25 minuten af in een voorverwarmde oven van 220°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bak de taart niet te droog.
Laat afkoelen op een rooster en suiker daarna af.