Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Waterzooi op z'n Gents
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
beenderen
of ribben mager
▢
½
kg
runderschenkel
▢
3
liter
water
▢
peper
▢
zout
▢
tijm
▢
laurier
▢
kruidnagel
▢
1
kip
▢
3
uien
▢
3
stoofpreien
▢
1
selderij
wit er van
▢
4
wortelen
▢
½
knolselderij
▢
50
gr
boter
▢
40
gr
boter
▢
40
gr
bloem
▢
2
liter
bouillon
▢
2
eidooiers
▢
¼
liter
room
▢
50
gr
peterselie
▢
50
gr
kervel
Instructies
Zet het water op met de beenderen, de schenkel en de kruiden en kook dit 2 uur.
Maak intussen de kip schoon.
Doe de kip na 2 uur in de kookpan en laat nog 1 uur koken.
Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in julienne.
Smelt 50 gr boter en laat de groenten hierin in 15 minuten gaar stoven.
Haal de gaar gekookte kip uit de kookpan, verdeel haar in stukken en houd die op een zeer laag vuurtje warm.
Zeef de bouillon.
Leng eventueel aan tot 2 liter.
Smelt 40 gr boter, neem de pan van het vuur en voeg al roerend 40 gr bloem toe.
Zet de pan terug op het vuur en giet er al roerend de bouillon bij en voeg dan de gestoofde groenten toe.
Klop de room en de eidooiers los.
Neem een soepterrine, doe de room en de eidooiers daarin en giet er de gebonden bouillon op.
Leg de stukken kip erin en bestrooi deze met gehakte peterselie en gehakte kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien op met beboterde sneetjes brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België