Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witloofsoep
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
stronken
Brussels lof
▢
40
gr
boter
▢
1
sjalotjes
gesnipperd
▢
1
laurierblad
▢
1½
dl
witbier
Hoegaarden, Blanche de Namur
▢
¼
theelepel
nootmuskaat
versgeraspte
▢
⅛
liter
sojaroom
of crème fraîche
▢
zout
▢
versgemalen peper
Voor de bouillon:
▢
2
geschilde
aardappels
▢
1
stengel
prei
schoongemaakte en in stukken
▢
gesneden
▢
1
stukje
foelie
▢
½
liter
water
Instructies
Kook de aardappels, de prei en het stukje foelie 20 minuten in het water.
Zeef dit en houd de aardappels apart.
Snijd het lof in repen van 1 cm.
Smelt de boter,voeg het lof,de sjalot en het laurierblad toe en laat het met gesloten deksel op zacht vuur 15 minuten smoren.
Voeg het bier, de bouillon, zout en peper toe en laat het ½ uur zachtjes pruttelen.
Proef en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe.
Voeg de room en eventueel wat fijngewreven aardappel toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
België