Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalm met witbiersaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
stronkjes
witloof
▢
1
eetlepel
suiker
▢
nootmuskaat
▢
zout
▢
peper
▢
1
pot
visfond
380 ml
▢
1
bekertje
crème fraîche
200 ml
▢
2
eetlepels
boter
zachte
▢
2
eetlepels
bloem
▢
4
stukken
zalmfilet
á ± 200 gr
▢
1
eetlepel
olie
▢
2
dl
Hoegaarden witbier
▢
25
gr
amandelen
gezouten witte
Instructies
Maak het witloof schoon, was het en snijd het klein.
Breng in een pan het witloof met de suiker, nootmuskaat, zout, peper en 2 eetlepels water aan de kook.
Verhit het al roerend tot het witloof licht begint te bruinen en kook het afgedekt op laag vuur in ± 20 minuten gaar.
Laat de fond intussen in een pan onafgedekt op hoog vuur tot ± 2 dl inkoken.
Roer de crème fraîche erdoor en laat nog ± 5 minuten zachtjes doorkoken.
Meng 1 eetlepel boter met 1 eetlepel bloem.
Bestrooi de zalm met de rest van het bloem.
Verhit in een koekenpan de olie en de rest van de boter en bak de zalm in ± 8 minuten gaar; keer de vis halverwege.
Hak de Amandelen fijn.
Meng het boter-bloemmengsel al roerend door de saus en roer er het bier en de amandelen door.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het witloof over 4 borden, leg de zalmfilet erop en schep er op elk bord 3 eetlepels saus omheen.
Geef de rest van de saus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
België