Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeebaars in vijfkruidensaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
vissaus
▢
1
eetlepel
Shaoxing-rijstwijn
of droge sherry
▢
1
eetlepel
oestersaus
▢
1
theelepel
gember
zeer fijn gehakte
▢
2
sjalotten
▢
2
theelepels
vijfkleurenpoeder
▢
2
zeebaarsfilets
▢
arachideolie
▢
zout
▢
zwarte peper
Instructies
Koop een gefileerde zeebaars.
Normaliter zal de visboer de zeebaars ontschubben.
Het onderliggend vel wordt bij het bakken zeer krokant en is verschrikkelijk lekker.
Hak de gember en de sjalotten zeer fijn.
Voeg de andere saus/marinade-ingrediënten samen en meng goed door elkaar. Snijd de visfilets in dunne plakjes.
Doe deze in een kommetje en overgiet met de marinade.
Dek af en laat ± 1 uur marineren.
Giet de vis in een zeef of vergiet en laat uitlekken.
Doe het marinadevocht in een pannetje en verwarm het.
Zet de wok op het vuur, maar laat hem deze keer niet gloeiendheet worden en doe er de olie in.
Dep de uitgelekte vis eventueel nog even af met keukenpapier en bak voorzichtig ± 1 minuut tot je ziet dat het vel knapperig wordt.
Schep de gebakken vis op een bord, overgiet met de saus en versier met versgesneden ringetjes pijpajuin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
België