Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeetong uit Lillo
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
grote
zeetongen
of pladijzen
▢
1
kg
mosselen
▢
2
citroenen
▢
1
selder
▢
2
uien
▢
250
gr
boter
▢
2
eigelen
▢
100
gr
peterselie
▢
zout
▢
peper
▢
1
dl
room
▢
1
dl
water
▢
80
gr
bloem
Instructies
U kunt de mosselen op twee manieren bereiden.
Volgens de moderne methode laat u ze eerst een uurtje in water rusten.
Spoel ze af en breng ze aan de kook.
De klassieke mosselen gaan daags voordien in gezouten water, samen met een litertje melk waarin 250 gr bloem werd opgelost.
Deze mosselen worden wat 'papperig' als ze zijn gekookt.
Was en versnijd de selder en de ui stoof ze in de boter aan en besprenkel ze met citroensap.
Doe er de mosselen bij en kruid met peper.
Laat het kookvocht even opkomen, schud eenmaal op en wacht tot de mosselen open zijn.
Zeef het kookvocht, haal de mosselen eruit en houd ze warm.
Spoel de zeetongen goed af en dep ze droog.
Leg ze in een beboterde schotel en overgiet ze met het kookvocht van de mosselen en 1 dl water.
Dek af met boterpapier en laat in een oven van 180°C gaar worden.
Houd de zeetong warm.
Bind het kookvocht met een roux van gesmolten boter en bloem en laat even doorkoken.
Kruid met peper en zout en voeg een liaison van eigelen en room toe.
Klop er vervolgens kleine stukjes van de resterende boter onder.
Bij dit gerecht worden klassieke hertoginneaardappelen geserveerd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Leg de zeetong op een ovaal bord.
Schik de mosseltjes op de tong en giet de saus erover.
Versier het geheel met gehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
België