Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aligot van Allerhande
aardappel-kaaspuree
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
kruimige / Santé
▢
zout
▢
1
teentje
knoflook
▢
125
ml
zure room
▢
100
g
Gruyère
geraspte
▢
1
dl
halfvolle melk
▢
peper
Instructies
Aardappels schillen en in pan met water en wat zout in 15 à 20 minuten gaar koken.
Aardappels afgieten.
Knoflook pellen en fijn hakken.
In grote pan zure room samen met knoflook zachtjes verwarmen.
Aardappels toevoegen en met pureestamper pureren.
Kaas en melk erdoor mengen en geheel tot zachte en luchtige puree kloppen.
Puree op smaak brengen met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
Land van herkomst
Frankrijk