Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bouillabaisse
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
ui
▢
1
prei
▢
2
tomaten
▢
1
sinaasappel
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
2
potten visfond
a 380 ml
▢
1
visbouillontablet
▢
1
laurierblaadje
▢
2
takjes
tijm
of 1/2 theelepel gedroogde tijm
▢
1
envelopje
saffraan
▢
100
g
kabeljauwfilet
▢
200
g
rouget barbet
vis
▢
1
eetlepel
pernod
slijter
▢
peper
▢
tabasco
▢
1
bakje
fruits de mer
vis 150 g
Instructies
Knoflook en ui pellen en fijn snipperen.
Prei wassen en in dunne ringen snijden.
Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
Sinaasappel goed schoonboenen en met dunschiller 1 stukje van 4 cm afsnijden.
In pan olie verhitten en knoflook, ui en prei 2 minuten fruiten.
Tomaat, tomatenpuree en fond toevoegen en aan de kook brengen.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Laurier, tijm, sinaasappelschil en saffraan toevoegen en soep zachtjes 15 minuten laten koken.
Intussen kabeljauw en rouget barbet in blokjes snijden.
Pernod en visblokjes toevoegen aan soep en 5 minuten tegen de kook aanhouden.
Laurier, tijm en sinaasappelschil verwijderen en soep op smaak brengen met peper en tabasco.
Fruits de mer over vier borden verdelen en hierover hete soep scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met in olie gebakken stokbrood en rouille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk