Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brioche
Eierbrood
Porties:
12
Stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
theedoek,schone zonder wasmiddelenluchtjes
briochevorm, of tulbandvorm 1 liter
Ingrediënten
▢
1 ½
eetlepel
suiker
▢
1
zakje
gedroogde gist
13 g
▢
3
eieren
▢
250
g
bloem
▢
mespunt
zout
▢
125
g
zachte roomboter
▢
1
eetlepel
roomboter
om in te vetten
Instructies
Voorbereiden:
In kopje suiker oplossen in 1 eetlepel lauwwarm water.
Gist toevoegen, omroeren en 2 minuten laten staan.
Met vork eieren loskloppen.
Boven kom bloem zeven, zout langs rand strooien.
Boter en eieren toevoegen.
Met mixer met kneedhaken mengen en gistoplossing erbij schenken.
Kneden tot soepel deeg ontstaat.
Deeg in kom afdekken met vochtige theedoek en 30 minuten laten rijzen.
Deeg doorkneden.
Briochevorm invetten.
Deeg kort doorkneden, klein stukje deeg afnemen en hiervan bolletje draaien.
Deeg in vorm leggen en bolletje op midden leggen.
Afdekken met theedoek en opnieuw 20 minuten laten rijzen.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4.
Vorm in midden van oven schuiven.
Oven na 10 minuten terugschakelen naar 175 ºC of gasovenstand 3 en nogmaals 20 minuten bakken.
Vorm boven rooster keren en brioche laten afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Brood
Land van herkomst
Frankrijk