Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Citroensoufflé
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
souffléschaaltjes
één persoons
Ingrediënten
▢
2
kleine
citroenen
▢
2
eieren
▢
1
eiwit
▢
50
g
suiker
▢
15
g
maïzena
▢
boter
om in te vetten
Instructies
Voorbereiden:
Citroenen schoonboenen en met citroentrekker schilletjes van 1 citroen trekken.
In pan 4 eetlepels water met schilletjes langzaam aan de kook brengen en pan van vuur nemen.
Citroenen uitpersen.
Boven twee kommen eieren splitsen.
Eiwitten tot gebruik in koelkast zetten.
Eierdooiers met helft van suiker kloppen tot suiker zoveel mogelijk is opgelost.
Vervolgens maïzena en citroensap erdoor roeren tot glad mengsel.
Schilletjes uit citroenwater zeven en bewaren voor garnering.
Citroenwater al kloppend toevoegen aan eierdooiermengsel.
Mengsel in pan doen en al roerend binden zonder te koken.
Mengsel laten afkoelen in ruime beslagkom.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Soufflévormpjes insmeren met boter en licht bestrooien met suiker.
In kom eiwitten stijf slaan.
Tijdens kloppen geleidelijk rest van suiker toevoegen.
Helft van eiwit door eierdooiermengsel spatelen.
Vervolgens rest van eiwit luchtig erdoor spatelen.
Vormpjes voor 2/3 deel vullen met beslag.
Soufflés in midden van oven in 20 minuten laten garen.
Soufflés voorzichtig uit oven nemen, op borden zetten en garneren met schilletjes.
Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
/
Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk