Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Elzasser zuurkool
Porties:
6
Bereidingstijd:
1
uur
uur
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
2
pakken zuurkool
a 500 g
▢
4
eetlepels
boter of margarine
▢
200
g
ontbijtspek
mager
▢
8
jeneverbessen
▢
2
laurierblaadjes
▢
10
zwarte peperkorrels
▢
4
dl
witte wijn
Alsace Riesling
▢
1
verse rookworst (250 g)
▢
6
plakken
bakbacon
165 g
▢
1
kg
aardappels
▢
zout
▢
1
blik
Frankfurters
300 g
Instructies
Uien pellen en in ringen snijden.
Zuurkool in vergiet afspoelen.
Vocht uit zuurkool drukken.
In pan boter verhitten.
Uien op laag vuur 2 minuten fruiten.
Spek in plakken snijden en op de uien leggen.
Hierop de zuurkool, jeneverbessen, laurierblaadjes, peperkorrels scheppen en samen met riesling zachtjes aan de kook brengen.
Zuurkool zachtjes 1 1/2 uur laten sudderen, eventueel extra wijn of water toevoegen.
Na 50 minuten rookworst en bacon op zuurkool leggen.
Intussen in andere pan aardappels met zout in 20 minuten gaar koken.
Laatste 10 minuten Frankfurters op zuurkool leggen en meewarmen.
Zuurkool afgieten en in ovale schaal scheppen.
Aardappels afgieten en naast zuurkool scheppen.
Vlees over zuurkool verdelen.
Direct opdienen.
Voedingswaarden
Serving:
1
persoonsportie
|
Calories:
975
kcal
|
koolhydraten:
56
g
|
Protein:
41
g
|
Vet:
56
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Frankrijk