Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde asperges in riesling
Porties:
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Total time
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
asperge schiller
Ingrediënten
▢
1
kilo
witte asperges
▢
2 ½
dl
witte wijn
riesling of pinot blanc
▢
½
tuinkruidenbouillontablet
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
takje
tijm
verse of 1/4 theelepel gedroogde tijm
▢
2
eetlepels
bieslook
verse
▢
1
ei
Instructies
Voorbereiden
Asperges met dun- of aspergeschiller voorzichtig van vlak onder punt naar beneden schillen en houtachtige onderkant (3 cm) eraf snijden.
In pan ¼ liter water, wijn, bouillonblokje en olie aan de kook brengen.
Asperges samen met tijm en helft van bieslook in 10 minuten beetgaar koken.
Pan van vuur halen en asperges in kookvocht laten afkoelen en minstens 1 uur marineren.
Intussen in andere steelpan ei hard koken.
Laten afkoelen en klein snijden.
Bereiden
Asperges opnieuw aan de kook brengen.
Met schuimspaan asperges uit pan nemen en goed laten uitlekken.
Asperges serveren op platte schaal.
Garneren met ei en rest van bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelpuree en een salade.
Voedingswaarden
Calories:
140
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Alcoholische drank
/
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Frankrijk